Мирослав Илић присуствовао хуманој акцији „Помоћ угроженима“

Помоћник покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама задужен за односе с верским заједницама Мирослав Илић присисувовао је јуче у Новом Саду, реализацији  добротворне акције даривања 180 ланч пакета под називом „Помоћ угроженима“. Ову хуману акцију организовала је Добротворна установа Православне Епархије бачке, под називом „Владика Платон Атанацковић“,  уз благослов Његовог Преосвештенства Епископа бачког др Иринеја Буловића, а  ове године  подршку је пружио и Покрајински секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама.

Реализацију овог пројекта испратио је помоћник покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Мирослав Илић.

Приликом даривања помоћи корисницима Службе помоћи и неге у кући, Илић је са управником Установе јерејем Лазаром Мајсторовићем, посетио кориснике службе у Новом Саду, који су нагласили да они и остале породице које живе у тешким условима уз заједничку бригу Државе и Цркве неће бити препуштене забораву.

Акцију дељења ланч пакета са основним животним намирницама за социјално угрожене појединце и породице на подручју града Суботице, општине Тител и града Новог Сада. Добротворна установа је реализовала у сарадњи са свештеницима који служе у тим срединама. Приликом реализације овог пројекта угроженим корисницима Службе помоћи и неге у кући, која се од 2013. године са успехом релизује под окриљем Установе, на подручју града Новог Сада, је уз ланч пакет, непокретним корисницима дариван и пакет пелена.