На Међународни дан белог штапа обележено седам деценија Савеза слепих и слабовидих Војводине

„Трајно опредељење Покрајинске владе и покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама јесте снажна и континуирана подршка особама са инвалидитетом“ рекла је данас на Свечаној академији  у Студију „М“, након уручивања повеље у знак захвалности за допринос унапређењу положаја слепих и слабовидих лица Војводине, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић.

Ресорни секретар овом приликом им је честитала седам деценија постојања, трајања и рада, као и Међународни дан белог штапа, који се обележава у 190 земаља света, апострофирајући да је секртетаријат на чијем је челу иницирао од прошле године посебан програм подршке како за слепе и слабовиде особе, тако и за потребе глувих и наглувих лица Војводине посебну обуку за кустосе музеја, кроз тактилне поставке и знаковни језик.
По њеним речима такве подршке ће бити и надаље, јер то нису особе са инвалидитетом већ само са више потреба за свакодневни живот, у чему ће им  Покрајинска влада и даље бити достојан партнер.

У име председника Покрајинске владе Игора Мировића повељу је од председника Савеза слепих и слабовидих лица Војводине Владимира Панина  примио покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић.
Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, примио је повељу у име Републичке Владе и овом приликом је истакао да однедавно ресорно министарство је донело одлуку да ће носиоци пројеката, када су у питању осетљиве категорије бити управо савези, који најбоље знају шта  је најпотребније за делатност.

Председник Скупштине АП Војводине данас је такође примио повељу, а у име градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића речи захвалности упутила је његова помоћница Љиљана Коковић.
О историјату, развоју, члановима и активностима Савеза говорио је њихов члан Велибор Пилић, захваљујући се и гостима из Савеза слепих и слабовидих лица Републике Српске и из Републике Мађарске, који су дошли да увеличају данашњу  Свечану академију.