Наставак традиционално добре сарадње са Француским институтом у Србији

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић, подсекретар Станислав Радуловић и сарадник у секретаријату Драгана Јовановић примили су данас у Покрајинској влади,  Мануела Буара, саветника за сарадњу и културу Француске амбасаде и директора Француског института у Србији, како би се наставила традицонално добра сарадња у области културе између наше две земље.

Ресорни секретар је упознала Мануела Буара, који је недавно преузео функције од досадашњег директора Француског института Жан – Батиста Кизена, о активностима и раду секретаријата апострофирајући надлежности над институцијама културе, којих је у Војводини дванаест и које су, као и сам секретаријат, отворени за сваки вид културне сарадње.

По речима Драгане Милошевић заједничко креирање културе јесте битно за све нас, а имајући у виду и постојање Фондације „Нови Сад 2021“, која Нови Сад, представља као Европску престоницу културе, важно је да и наша даља сарадња буде конкретизована  пројектима.
Саговорници су се сложили да промоција француског језика, па самим тим и културе јесте један од главних циљева Француског института у Србији, али и промоција француског филма, продукције, музике, аудио-визуелних уметности, као и књижевности подједнако су важне.

Kатрин Фодри, аташе за културу у амбасади Француске у Србији овом приликом нагласила је да постоји интересовање да се унапреде већ постојећи пројекти Француског института, у виду веће заступљености на територији Војводине, као што је „Француски филмски караван“. Она је додала и да ће се следеће године одржати манифестација „Ноћ књижевности“, која би поред француске, преко других европских Института присутних у Србији промовисале и друге европске књижевности.
Састанку је присуствовао и Владимир Маринковић руководилац огранка Француског института у Новом Саду.