Наступ америчког „BalletX“ у оквиру Београдског фестивала игре

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић присуствовала је вечерас у Српском народном позоришту  наступу престижне филаделфијске компаније савремене игре „BalletX“, која је једна од 16 компанија савремене игре и балета, у оквиру одржавања 16. по реду Београдског фестивала игре.

За свој први наступ у Србији филаделфисјка компанија одабрала је три кореографије. Шпански кореограф Кајетано Сото, аутор је дела названаог „Шах-мат“, док је кореограф другог комада фински уметник Јормо Ело са комадом названим „Гран партита“, а наступ се заврашава извођењем дела америчког кореографа Метјуа Нинена и назван је „Последња чаша“, инспирисан звуком америчког инди рок бенда „Бејрут“.

Београдски фестивал игре траје до 12. априла и то вече пред новосадску публику изаћи ће Дрезден Франкфурт компанија, игра у три комада, чији аутор је одавно признат међународни  кореограф Јакопи Годани.

Вечерешњем наступу присутвовала је и директорка Београдског фестивала игре Аја Јунг и амбасадор САД у Републици Србији Њ.Е. Кајли Скот.