Обележен дан рођења Михајла Пупина у Идвору

Помоћник покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама  Мирослав Илић присуствовао је у петак, 9. октобра, на дан рођења великог српског проналазача и родољуба Михајла Пупина, Свечаној академији у Идвору. Свечаност је одржана у Народном дому Михајла Пупина у његовом родном месту.

Том приликом се сваке године организују и традиционални Октобарски сусрети и уручују награде Фондације „Младен Селак“ најбољим привредницима, проналазачима, културним и јавним радницима.

Ове године, међу лауреатима је највише било најмлађих, тј. средњошколаца из Београда, Новог Сада и Панчева. Међу њима се налазе и добитници највиших признања на Међународним олимпијадама из области природних наука.

„Афирмација Михајла Пупина данас је пожељна из два разлога. Са једне стране реч је о аутентичном узору из српске националне историје, док са друге стране, синомим је за високе стандарде у раду и постигнућима. Одан српској култури био је истодобно светски човек. То је домаћи модел успеха“ – рекао је Илић.

Уз покровитељство општине Kовачица у организацји Фондације Младен Селак, Регионалног центра за таленте Панчево и Дома културе Михајло Пупин и Месне заједнице из Идвора, обележени су 41. Октобарски сусрети на Пупинов рођендан, 9. октобра.