Обележен Национални празник Румуније у Вршцу

Нови Сад/Вршац, 6.децембар 2021.- У Конгресно – музичкој дворани центра „Миленијум“ у Вршцу, помоћник покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Милан Мицић присуствовао је обележавању Националног празника Румуније.

У организацији Националног савета румунске националне мањине кроз слику, музику и речи Румуна из Србије, обележио се овај велики празник, тачније 103 године од Великог уједињења Румуније, када се  1. децембра 1918. године,  Трансилванија ујединила са Kраљевином Румунијом, а Бесарабија и Буковина су враћене у границе отаџбине.

Овим поводом градоначелница Вршца Драгана Митровић упутила је речи честитке свим припадницима румунске националне мањине у Србији, где је нагласила да нашим драгим, традиционално добрим пријатељима, честита Национални празник, дан када је започето стварање модерне румунске државе уз жељу да наставимо и унапређујемо пријатељске и добросуседске односе наша два народа.  

Испред конзулата Републике Румуније у Вршцу речи захвалности упутио је конзул Даниел Бала, док  се у име Националног савета румунске националне заједнице обратио председник Даниел Магду.