Оснаживање и подршка младим женама у свету бизниса, културе и медија

„Одржавање овакве конференције, која подстиче и снажи младе жене да се отисну у свет предузетништва, културе или медија, веома је важно“ рекла је данас у Архиву Војводине на отварању Kонференције  “Women in Business, Media & Culture” , покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић.

Сама чињеница да са позиције секретара, истакла је Милошевићева, који доноси одлуке и брине о три велике и одговорне области, као што су култура, медији и верске заједнице могу да им пренесем своја искуства значајно је  на њиховом путу сазревања и сазнања.
„Оно што као жена и доносилац одлука могу да поручим младим дамама“ нагласила је секретар Милошевић јесте да буду амбициозне, храбре и креативне  у  занимањима, којима се баве и не забораве да на челу и на веома одговорним функцијама, не само наше земље, већ и целог света седе управо даме, које врло одговорно обављају свој посао.

Као прва жена у функцији покрајинског секретара за финансије обратила се у уводном делу и  Смиљка Јовановић, која је овом приликом подсетила на недавно доношење Закона о  родном буџетирању, који је на неки начин изједначио родне положаје.
Испред компаније „Color Media Communications“-а поздравне речи упутио је председник Роберт Чобан подсећајући да је ово друга по реду конференција на ову тему. Прва је била одржана у Хотелу „Шератон“, рекао је Чобан и додао да смо  данас у простору Архива Војводине, у коме је изложена  мултимедијална изложба „Банска палата – приче иза приче“, ауторке Љиљане Дожић, посвећену великом јубилеју, осамдесетогодишњици изградње Бановине.

Чобан је  истакао да је веома важно дискутовати о развоју женског предузетништва како би се младе девојке мотивисале да одаберу жељена занимања и ради упознавања јавности са положајем и проблемима са којима се жене суочавају у друштву.
Поздравне речи испред Архива Војводине упутила је помоћник директора Милена Субић.
На данашњој конференцији, која се одржавала кроз три панела посвећена бизнису, култури и медијима, говориле су : Тијана Палковљевић управница  Галерије Матице српске, Вјера Мујовић- глумица, Светлана Хорват организаторка  „Fashion week“-а, Софија Бајић из  Виталон“-а, Наташа Херор власница „Медиа Понт“-а,  Александра Поповић новинарка Радио телевизије Војводине, Марија Радојчић- предузетница и многи други.
Kонференцију су организовали „Color Media Communications“ у сарадњи са Kабинетом министра за иновације и технолошки развој и Архивом Војводине са циљем промоције женског иновационог предузетништва на локалном и националном нивоу.