Почело 65. Стеријино позорје у Новом Саду

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић присуствовала је синоћ свечаном отварању 65. Стеријиног позорја у Српском народном позоришту, које је свечаном беседом званично отворила прослављена глумица Бранка Петрић- Фехмију.

Представом „Смедерево 1941“ по тексту и режији Ане Ђорђевић у извођењу драмског ансамбла Српског народног позоришта почело је позорје, а публика је имала прилику да види његово премијерно извођење у конкурeнцији домаће драме, где ће се наредних неколико дана, до 4.октобра извести још шест представа по одабиру селектора Светислава Јованова.

То су две представе Битеф театра,“Лепа Брена проџект“ режисера Владимира Алексића и Олге Димитријевић и „Кретање“ у режији Јоване Томић. На репертоару су и предствае „Ко је убио Џенис Џоплин“ по тексту Тијане Грумић у режији Соње Петровић, „Семпер идем“ сомборског позоришта по роману Ђорђа Лебовића, а у режији Горчина Стојановића. Представа „Радничка хроника“ суботичког позоришта је такође на репертоару по тексту Петра Михајловића и у режији Вељка Мићуновића, као и представа „Густав је крив за све“ позоришта „Деже Костолањи“ из Суботице у режији Кокана Младеновића.