Подршка младима кроз отворени дијалог

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић учествовала је данас у отвореном дијалогу са младима у  пројекту под називом  „Дијалог за будућност“, који је организовао Београдски фонд за политичку изузетност у оквиру Националне платформе за дијалог, а одржавао се у хотелу Хајат у Београду.
Ресорни секретар овим поводом била је део програма, који обухвата разговор са младима из целе Србије на тему „Изражавање кроз културу, уметност и спорт“ и кроз активни дијалог, како  о њиховим проблемима са којима се суочавају и идејама како те проблеме решити, тако и представљањем рада секретаријата на чијем је челу.
Током разговора млади учесници пројекта истакли су њихов активизам у односу на доносиоце одлука, недовољно познавање рада државних институција, у овом случају секретаријата, као и начине и могућности за аплицирање на конкурсима као појединци, удружења или правна лица.

По речима Милошевићеве, која је овом приликом представила не само рад ресорног секретаријата, већ и саму Војводину, као регију са бројним националним специфичностима, посебно је апострофирала учешће младих у активности Фондације „Нови Сад 2021“, као и ангажовање, рад и програме, које град Нови Сад има у оквиру обележавања Омладинске престонице европске ове године.
На основу тема, које су млади данас делегирали у отвореном дијалогу учествовали су и Сузана Васиљевић саветница за медије председника Републике Србије, као и представници министарства за културу и информисање, министарства за спорт и саветници из кабинета премијерке Републике Србије.  

Иначе, „Платформа за дијалог или Дијалошке платформе“ су механизам за пружање формалног простора за интеракцију између грађана и доносилаца одлука путем дијалога, омогућујући младима, цивилном друштву, академији, медијима и грађанима да заједнички идентификују, промовишу и спроводе активности изградње поверења и јачања друштвене кохезије у Републици Србији и региону.

Заједнички регионални програм „Дијалог за будућност: Унапређење дијалога и друштвене кохезије између Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Србије“, спроводе UNDP, UNICEF i UNESCO, а финансира га Фонд UN-а за изградњу мира (UN PBF).  
Због тога је и данас у свечаном отварању говорила Francine Piskup, стална представница Уједињених нација у Србији, Regina De Dominicis директорка UNICEF-а у Србији, као и министар омладине и спорта у Влади Србије Вања Удовичић.