Посета Музеју фотографије „Христос Калемкерис“

Нови Сад/Солун, 29.новембар 2021

У оквиру радне посете Солуну, делегација Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама,  коју предводи  покрајински секретар  Драгана  Милошевић, одржала је радни састанак  са председницом KУД-а „Ои Митхриои“ из Kаламарије,  Фотином Цидимопулу, члановима Управног одбора и заменицом градоначелника Kаламарије за културу и туризам, Васо Николетуом.

На састанку се разговарало о сарадњи и братимљењу са KУД-ом „Светозар Марковић“ из Новог Сада, које је планирано у оквиру заједничког фестивала на пролеће 2022. године.

Последњег дана посете, покрајинску делегацију примио је директор Музеја фотографије „Христос Kалемкерис“  Павлос Kалемкерис и композитор Јанос Елу. Овом приликом домаћини су представили  богат садржај ових институција културе кроз презентацију,  а у разговору са директорицом Музеја Војводине, Тијаном Станковић Пештерац,  договорена је сарадња кроз реализацију заједничких пројеката.

„Фотографија је чувар и сведок времена и као таква заслужује место у музеју“ рекла је секретар Милошевић и додала да  Музеј Војводине као најкомплеснији  музеј  на територији АП Војводине, јесте управо право место за  чување наше историје кроз фотографије.

По њеним речима, у будућности ће бити отворен и „Музеј 2021“, посвећен 20. и 21. веку, где ће фотографија, као грана уметности имати своје посебно место.