Представљена издања Завода за културу војвођанских Румуна и Хрвата

Нови Сад, 4.март 2022.- На главној бини Међународног сајма књига и 26. Војвођанских Румуна и Хрвата представили своја нова издања.

Директор Завода за културу војвођанских Румуна Тодор Урсу поздравио је присутне и истакао да је ова институција кулуре у протеклом периоду издала четири броја периодичног часописа „Пирамида“, који у свом садржају презентује како савремену румунску књижевност, тако и све занимљивости, дешавања, актуелности када је у питању румунска национална мањина у Војводини.

О двојезичној књизи прича и поезије на румунско-српском језику говорила је проф. румунског језика Вирџинија Поповић, док је о богатом издању монографије „Уздин“ причао један од сарадника Завода Нику Чобану.

Завод за културу војвођанских Хрвата је по речима директора Томислава Жигманова одлучио да детаљније представи двоброј часописа  „Нова ријеч“, који како Жигманов наводи прати активну књижевну продукцију како војвођанских Хрвата, тако и представника других националних заједница чија се дела преводе на хрватски језик.

Овом приликом је и преводилац са словачког језика и песникиња Зденка Валент Белић одрецитовала једну до својих песама, која је у преводу на хрватски језик изашла у „Новој ријечи“.