Предстaвљено издаваштво СНП-а, „Руског слова“, „Форума“ и Архива Војводине

Нови Сад, 10. март 2019.- У оквиру Међународног сајма књига, а у организацији Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама у суботу је у мастер хали новосадског сајма представљено издаваштво Српског народног позоришта.

Уредник Александар Милосављевић је том приликом, на сајамској манифестацији  „Данима Лазе Костића“ говорио о  едицији „Из историје нашег позоришта“ и у оквиру поменуте едиције  представио издања „Сећање на стару кућу“ Марине Татић Лозјанин, „Сутон војвођанске позоришне традиције“ Марка Малетина и „Дневник представа новосадских позоришта 1919 – 1941.“ Павла Јефтића.

По речима Милосављевића, у складу са својом мисијом најстарије професионалне театарске институције на овим просторима, Српско народно позориште је покренуло едицију „Из историје нашег позоришта“ са намером да буде забележено и од заборава сачувано што више важних момената из повестиовог националног театра, али и из историје овдашњег позоришног живота. Само записани и сачувани подаци, како он наводи, уистину постају део свести позоришних делатника.

Током претходних дана своје издаваштво представили су  Новинско- издавачке установе „ Руско слово“ и „Форум“, као и Архив Војводине.