Промовисана издања војвођанских Хрвата, Архива Војводине и песникиње Јадранке Ћулум

Нови Сад/Беогард, 28. октобар 2022.- Под слоганом „Повратак написаних“ јуче је на штанду Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, у оквиру одржавања 65. Међународног сајма књига, одржане су промоције Завода за културу војвођанских Хрвата и Новинско издавачког удружења „Хрватска ријеч“.

Завод за културу војвођанских Хрвата представио је књигу сабраних песама „Више, више од ријечи“ Војислава Секеља, као и тему о дијалекталном пјесништву војвођанских Хрвата објављену у осијечкој „Књижевној ревији“, где су и песме Жељка Шеремешића.

Катарина Челиковић, као приређивач две књиге у издању НИУ „Хрватска ријеч“, говорила је о овим књигама песника млађе генерације „Завеслај у крај“ Марије Брзић и „Цијели цјелови туге“ Дарка Баштовановића, који је и говорио о својој књизи.

Министар за људска и мањинска права и друштвени дијалог Томислав Жигманов присуствовао је јучерашњој промоцији.

Архив Војводине је у сали „Борислав Пекић“ одржао промоцију изабараних дела Благоја Баковића, док је на штанду ресорног секретаријата песникиња Јадранка Ћулум одржала промоцију своје збирке песама, које је читала на српском и чешком језику.