Секретарка Милошевић присуствовала извођењу балета Хонгконга под називом „Хармонија богова и људи“

Покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић синоћ је у Српском народном позоришту, присуствовала извођењу балета Хонгконга под називом „Хармонија богова и људи“ кинеског кореографа Феи Боа(Fei Bo).

Jубиларни 15. Београдски фестивал игре званично је почео 15. марта у београдском Сава центру, када је наступом балета грчког кореографа Димитриса Папајоануа одигран балет „Велики кротитељ“.

Под слоганом „Престоница“, један од најважнијих фестивала уметничке игре у свету и код нас, у оквиру свог програма ове године представиће 15 трупа из 14 земаља, а публици у Новом Саду, по први пут  се синоћ представио  балет Хонгконга, да би се 3. априла у СНП-у и 4. априла у Сава центру у Београду представио најпознатији аустралијски ансамбл, са делима Габријеле Ненкајвел, Рафаела Боначеле и Ченга Цунга Лунга, чиме се фестивал и званично затвара.

Наступ балета Хонгконга инспирисан је древном музиком кинеске цитре, где Феи Бо успоставља дијалог између источне традиције и западне балетске уметности. Уз говор тела, приказајући различите животне циклусе, новосадској публици испричана је прича о три појма „богови“,“људи“ и „хармонија“ у изворном кинеском значењу.