Spektakularan koncert Zrenjaninske filharmonije

Novi Sad/Zrenjanin, 30. avgust 2019.- Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević prisustvovala je sinoć spektakularnom koncertu Zrenjaninske filharmonije, koji je održan na Trgu slobode u Zrenjananu. Svečanom konceru pirusustovali su i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, ministar privrede u Vladi Republike Srbije Goran Knežević i direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac.

Koncert je održan u okviru manifestacije „Dani piva“,a  Zrenjaninska filharmonija tim povodom pripremila je  dva nastupa. Tako je sinoć na Trgu slobode održan koncert  klasične muzike, sa solistima Višnjom Popov, Pamelom Kiš Ignjatov i Vasom Stajkićem, a pod dirigentskom palicom maestra Mikice Jevtića.

Drugi koncert pojačan je novosadskim Big bendom i maestrom Fedorom Vrtačnikom, koji je i napisao i obradio muzičke numere koje se izvode. Nastupili su kao solisti predstavnice Srbije na Evroviziji, Bojana Stamenov, Nevena Božović, Saška Janković i Jelena Tomašević.

Tokom poslednje četiri manifestacije „Dani piva“, Zrenjanisnka filharmonija imala je redovne nastupe,  kao i humanitarni koncert iz 2015. godine sa velikanom Željkom Lučićem. Specijalni gost jedne godine bio je i svetski a naš Bela Mavrak, pa zrenjaninski solisti, dirigent Andrej Bursać, kao i mnogi drugi. U međuvremenu, novogodišnji koncerti i koncerti na otvorenom na Trgu slobode postali su lepa tradicija.