Stanislav Radulović otvorio 17. Međunarodno takmičenje tonskih snimaka – Taktons

Podsekretar pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Stanislav Radulović otvorio je večeras u Studiju M, 17. po redu  Međunarodno takmičenje tonskih snimaka – Taktons.
Pozdravljajući prisutne i učesnike podsekretar Radulović je istakao da mu je čast i zadovoljstvo,  i sasvim sigurno i privilegija što u ime Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i u svoje lično ime može da pruži punu podršku ovoj manifestaciji, koja se  niz godina održava u organizaciji  Radio-televizije Vojvodine.

Po njegovim rečima veličina Taktonsa, između ostalog jeste i u njegovoj bogatoj tradiciji, međunarodnom karakteru i pre svega značaju za struku. Usudio bih se da kažem, istakao je on, da je Taktons vremenom postao svojevrstan simbol Novog Sada.
„U narednih nekoliko dana, tačnije do 9. novembra, imaćemo priliku da uživamo u bogatom sadržaju – izložbi, naučnoj konferenciji posvećenoj akustici i naravno, takmičarskom delu i zato vam želim puno uspeha“ poručio je otvarajući manifestaciju podsekretar Radulović.

Jožef Klem kao predsednik organizacionog odbora taktonsa pozdravio je učesnike takmičarskog dela, koji su stigli iz Mađarske, Rumunije, Slovačke, Slovenije, Bosne i Hervegovine, severne Makedonije i kolege iz Srbije.

„Ovo takmičenje jeste posvećeno zvuku i tonu i kao takvo ima 16 takmičarskih kategorija“ istakao je Klem i dodao da se ove godine u tom svojstvu nadmeće oko 100 tonskih snimaka, što je zavidan broj učesnika upravo na jubilej, 70 godina, od osnivanja Radio Novog Sada.
U umetničkom delu programa  održan je koncert Akustične skulpture „Labat SVAR-OMFAL“ svetlost središta, a u holu ispred Studija M, postavljena je izložba profesionalne audio-opreme i Akustičnih skulptura Labat.