Станислав Радуловић посетио 65. Међународни сајам књига у Београду

Нови Сад/ Београд,28. октобра 2022.- Подсекретар покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Станислав Радуловић данас је посетио 65. Међународни сајам књига, који се ове године одржава под слоганом „Повратак написаних“.

Након промоције часописа за савремену културу Војводине „Нова мисао“ у издању Културног центра Војводине „Милош Црњански“, подсекретар Радуловић посетио је неколико издавача из АП Војводине, којима је Покрајинска влада преко Културног центра Војводине „Милош Црњански“, као кровне институције културе, финансијски помогла са три милиона динара, као би промовисали своја издања.

Станислав Радуловић тим поводом обишао је штанд Матице српске, где је разговарао са председником проф. др Драганом Станићем, а одмах потом и штанд „Прометеја“ из Новог Сада, који је проглашен издавачем године.

Током обиласка подсекретар Радуловић обишао је и штанд „Православне речи“ и штанд Банатског културног центра из Новог Милошева.

На штанду ресорног секретаријата данас је одржана  и промоција едиције „ТраНСакција“, збирке превода са јужнословенских језика на мађарски језик у издању „Форума“. О томе је говорила уредница Емеше Рајшли,а до сада су преведи романи Владимира Кецмановића, Борислава Пекића,Светислава Басаре, Ђорђа Лебовића, Невена Ушумовића и Гашпера Краља.