Свечано отворена национална недеља моде „Serbia Fashion Week”

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић присуствовала је вечерас у Музеју Војводине отварању највеће модне манифестације „Serbia Fashion week“, koja се одржава, након две године паузе, од 25. до 29. септембра на више локација у Новом Саду.

Честитајући пунолетство, тачније 18. по реду  ревију дизајнера високе моде, секретар Драгана Милошевић је истакла да је ова манифестација елеганције и стила одавно препознатљива не само у нашем граду, Војводини, целој држави, већ и далеко изван наших граница.

Ова манифестација, по њеним речима, одавно оправдава лидерску позицију и статус највеће модне манифестације у Југоисточној Европи.

„Та чињеницa нас све чини поносним“ рекла је она и додала да из тих разлога Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама подржава њено одржавање и трајање, јер је ово прилика сусрета креатора и дизајнера на једном месту, где се размењују искуства, а самим тим сви ми добијамо још богатију сцену Србије.

Речи захвалности љубитељима  моде упутила је и председница „Serbia Fashion Week” Светлана Хорват, која је нагласила да  коначно  имамо прилику да уживамо у ревијама око 50 домаћих и страних дизајнера, након две године паузе.

Ревијом дизајнера високе моде почело је осамнаесто издање манифестације, а отворена је модним спектаклом званичног члана Федерације високе моде Француске и потпредседника Српске недеље моде Емерика Франсое.

Специјална гошћа на ревији била је вечита рок принцеза Слађана Милошевић, чији је јединствен модни стил инспирисао Франсоу да у своју нову колекцију уврсти и њену креацију и она је то на модној писти  и представила.

Од домаћих дизајнера своје нове колекције у наредним данима приказаће Бата Спасојевић, Сузана Перић, Ивана Николић-Станковић, Оља Срејић, Александра Чупковић и други.

Од гостију из иностранства креације ће представити Ерик Ропсет из САД-а, Сандра Милис из Италије, Иман Белмкадем из Шведске и други.

На отварању наше националне недеље моде, на репрезентативној локацији у згради Музеја Војводине, своју нову колекцију представили су прво гости из иностранства, подсећајући на то да од свог првог издања у јесен 2013. „Serbia Fashion Week” има интернационални карактер.