Телеграм саучешћа поводом смрти Дејана Микавице

Нови Сад, 3. новембра 2022. – Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић упутила је телеграм саучешћа породици и колегама, у име ресорног секретаријата и у своје лично име, поводом смрти професора др Дејана Микавице, историчара и редовног професора Филозофског факултета у Новом Саду, председника Управног одбора Музеја Војводине.

„Вест о смрти Дејана Микавице, који је својим знањем, професионалним односом и радом допринео бројним садржајима у плану и програму рада Музеја Војводине као кровне  музејске установе културе у Војводини, заувек ће остати у нашем колективном сећању, као неизбрисив траг својствен великим људима као што је био професор Микавица“ рекла је у телеграму саучешћа секретар Драгана Милошевић.

Његовим  одласком историјска наука, као и посвећеност истраживачком и научном раду на Катедри за историју Универзитета у Новом Саду  и образовању младих стручњака и научника, биће упражњена величином човека, као што је био др Дејан Микавица и њему у помен остаје нам света врлина коју чини памћење.