У Маглићу обележене Видовданске свечаности

Помоћник покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Ивана Бороја присуствовала је синоћ у Маглићу обележавању Видовдана, који  је један од највећих верских српских празника, чији датум се везује за 28. јун. На тај дан  1389. године у Kосовском боју погинуо је кнез Лазар, што је променило ток средњовековне српске државе, а њему у част у неколико војвођанских места, као што је и Бачки Маглић, обележава се сеоска слава.

Ове године свечаности у Маглићу су трајале четири дана током којих су биле организоване многе црквене, културне, забавне и спортске манифестације. Од 25. до 28. јуна цело село је заједно са својим гостима живело стварни суживот, јер сва активна грађанска удружења на челу са саветом Месне заједнице и овдашњом православном црквом су поново успела да се мобилишу и покажу свету своје јединство у важним сеоским стварима.

Као врхунац Видовданских свечаности јесте годишњи концерт Kултурно-уметничког друштва “Ђура Јакшић” чији и дечји, и репрезентативни ансамбл задњих година јесу међу најуспешнијим у Војводини. Тако је било и јуче када је била презентована креативне и уметничке вештине Маглићана.