Золтан Кудлик присуствовао одржавању XXV Смотри мађарских глумаца аматера у Војводини

Нови Сад/Сајан, 26.октобар 2021.- Помоћник покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Золтан Кудлик протеклог викенда присуствовао је у Сајану, Општина Кикинда,  сусрету и такмичењу аматерских друштава, који су се од 15. до 22. октобра представили на XXV Смотри мађарских глумаца аматера у Војводини.

Овај фестивал одржава се сваке године на другом месту, а после седам  година, Сајан је други пут био домаћин ове манифестације, где је  представе оцењивао и награђивао стручни жири.

На Смотри мађарских глумаца – аматера у Војводини учествовало је десет представа, а награду „Патаки Ласло“ за најбољу представу сусрета у традиционалним оквирима, добило је Мађарско културно друштво „Сирмаи Kарољ“ из Темерина са постављањем на сцену једног савременог комада са делом „Kокошије мердевине“ Золтана Рокуша.

На крају Смотре, публика је уживала у представи Петар Црни у извођењу Народног Позоришта из Суботице, а специјалан гост био је председник Мађарског Националног Савета  Јене Хајнал.

Сусрете је Мађарски национални савет  прогласило манифестацијом  од националног значаја.