Драгана Милошевић присуствовала обележавању 60 година постојања АКУДУНС „Соња Маринковић“

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић присуствовала је вечерас свечаном концерту Ансамбла народних игара и песама Академског културно-уметничког друштва Универзитета у Новом Саду „Соња Маринковић“, који је одржан у Српском народном позоришту, поводом обележавања 60 година постојања тог друштва.

Честитајући јубилеј, она је истакла да су управо културно-уметничка друштва, попут „Соње Маринковић“, прави чувари нашег културног идентитета, и да то и јесте циљ њиховог постојања.

„Када говоримо о трајању од шест деценија, онда говоримо о професионалном и стручном односу са 40.000 чланова, који су овде учили у једној од бројних секција овог културно-уметничког друштва. Не смемо заборавити на хиљаде јавних наступа, бројних признања и награда, како код нас, тако и изван наших граница, и зато ће и надаље, колико год њихове амбиције буду велике, подршка Покрајинске владе бити неизоставна“, нагласила је Милошевићева.

Уметнички директор АКУДУНС „Соња Маринковић“ Милован Огњановић рекао је да је вечерас на рођенданском концерту публика уживала у професионалном извођењу игара из Бачке, Баната и Срема, затим из централне Србије и са Косова и Метохије, као и из источне Македоније.