Мировић у Сефкерину отворио нови вртић

Председник Покрајинске владе Игор Мировић отворио је данас у Сефкерину, у општини Опово, новоизграђени објекат Предшколске установе „Бамби“, који је Покрајинска влада, преко Управе за капитална улагања АП Војводине, финансирала са 42 милиона динара. Поред пројекта изградње вртића, финансирано је и опремање новоизграђеног објекта са готово шест милиона динара. Набављен је намештај, дидактичка и рачунарска опрема и бела техника.

Насељено место Сефкерин до сада није имало вртић и новоизграђени објекат је дограђен уз зграду основне школе за потребе ПУ „Бамби“ из Опова.

„Деведесеторо деце ће бити уписано у овај вртић, који има најбоље услове за боравак и рад. У Сефкерину нећемо практично имати ниједно дете које неће имати своје место у вртићу. Радили смо и раније велике пројете у овој општини, реконструисали смо пут Опово–Дебељача, а данас смо разговарали и са руководством општине о будућим пројектима, пре свега када је реч о реконструкцији школе у Сакулама“, истакао је Мировић.

Председник је обишао и радове у Опову које финансира Покрајинска влада, на комплетној реконструкцији објекта Виле „Хелена“, изграђеног 1900. године, који ће након тога бити простор за културне садржаје. Овај објекат због неадекватних услова и стања у коме се налазио, није био у функцији, а под заштитом је Завода за заштиту споменика културе у Панчеву.

Председник Мировић уручио је и директору Основне школе „Олга Петров“ у Баранди Драгану Андрејићу решење за финансирање радова на реконструкцији школског објекта, вредно 31,5 милиона динара.

Пројектом су предвиђени радови на реконструкцији дела приземља, спрата и таванског простора постојећег школског објекта, формирање трпезарије и три учионице.

Школу у Баранди похађа 140 ученика, а реконструкцијом ће бити обезбеђени адекватни услови за несметан наставни процес, као и простор за ужину који школа тренутно нема.

Председник Мировић разговарао је са директором школе о даљим потребама те установе, и истакао да ће Покрајинска влада санирати и салу за физичко васпитање и друге делове школе.

Од јула 2016. године до данас, Покрајинска влада је у Опово уложила милијарду и сто седамдесет милиона динара у пројекте у области саобраћајне инфраструктуре, пољопривреду, реконструкцију водоводне мреже и друге локалне пројекте.

„Улагања се морају наставити јер је Опово једна од мање развијених општина у Војводини“, рекао је Мировић.

Све оно што конкретно урадимо, везано за бољи и квалитетнији живот становника у овој општини, треба да мотивише људе да овде остану и то је главни и дугорочни циљ оваквих улагања, додао је Мировић.

Заменица председника Општине Анка Симин Дамјанов истакла је да Општина сама не би могла да реализује ове инвестиције без подршке Покрајинске владе.

Обиласку општине Опово присуствовали су потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Жолт Сакалаш, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић и директор Управе за капитална улагања Војводине Милош Малетић.