Посета Библиотеци и Музеју Српске Патријаршије у Београду

Нови Сад, 24. март 2023. – Подсекретар покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Станислав Радуловић и помоћник секретара задужен за верске заједнице Мирослав Илић јуче су били у радној посети Библиотеци Српске патријаршије у Београду, једној од најстаријих библиотечких  установа српског народа, где су разговарали са управником др Зораном Недељковићем.

Тема састанка била је даља сарадња ресорног секретаријата у области издаваштва, као и заједничка промоција и презентација нашег драгоценог културног наслеђа, где је са обе стране изражена спремност и за многе друге пројекте од значаја за обе институције и друштво у целини.

Након радног састанка у библиотеци, представницима Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама уприличен је обилазак Музеја Српске Патријаршије у којем су изложени  предмети од непроцењиве верске, културне и уметничке вредности који приказују историјат Српске православне цркве, од Стефана Немање и Светог Саве до новијих дана.

Непосредно након обиласка музеја, у Палати Србија, седишту Министарства правде, подсекретар Радуловић и помоћник покрајинског секретара Илић, обавили су разговор са др Марком Николићем помоћником директора у Управи за сарадњу са црквама и верским заједницама где су размотрили аспекте досадашње сарадње и конципирали оквир за будуће пројекте.