Улагање у културу је улагање у будућност

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић данас је, заједно са председником Општине Шид Зораном Семеновићем, обишла реконструисану и адаптирану зграду за потребе Аматерског позоришта „Бранислав Нушић“.

„Данас је велики дан за општину Шид, јер ће мештани, као и сви гости који овде дођу, моћи да уживају у простору од  140 квадратних метара адаптираном за потребе културе“, рекла је Драгана Милошевић и додала да је то постигнуто захваљујући челницима ове општине, који негују културу и препознају њене потребе, нарочито за најмлађе који су чланови овог аматерског друштва са богатом традицијом.

По њеним речима, секретаријат на чијем је челу од прошле године је уврстио нову конкурсну линију за финансирање објеката који су у јавној својини, а чија је делатност култура, и управо у вези с тим за потребе реконструкције и адаптирања АП „Бранислав Нушић“ издвојено је осам милиона и триста хиљада динара, да би млади људи, који сада у континуитету могу да изражавају своју креативност, уопште овде могли да бораве.

„Велика ми је част и задовољство што је путем других јавних конкурса Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, које континуирано спроводимо, у општину Шид уложено 15,5 милиона динара и на тај начин су подржани пројекти Галерије ′Сава Шумановић′, Музеја наивне уметности ′Илијанум′, Народне библиотеке ′Симеон Пишчевић′, као и бројне културне манифестације. Само ове године определили смо 500 милиона динара за 12 локалних самоуправа на територији АП Војводине, када су овакве активности у питању, а то је улагање у инфраструктуру“, нагласила је Милошевићева и додала да је то искрено опредељење Покрајинске владе и ресорног секретаријата.

У име Општине Шид речи захвалности упутили су председник Општине Зоран Семеновић и управник Аматерског позоришта „Бранислав Нушић“ Цветин Аничић.

По Семеновићевим речима, Покрајинска влада и ресорни секретаријат су препознали значај ове културне станице, која ће од данас бити једно од најважнијих места за културни живот Шиђана.

Редитељ Аничић је захвалио у своје име и у име 72 члана аматерског друштва, узраста од седам до 77 година, који активно учествују у бројним програмима и пројектима.