„Bella ciao“ последњи пут за 159. сезону

„Вечерашњи концерт Хора и Опере Српског народног позоришта, којим се завршава 159. сезона јесте велики догађај, јер се одржава на отвореном и сви грађани могу да чују и виде колико су труда, не само данас, већ и у претходном периоду, током пандемије, управо они урадили“ рекла је уочи концерта покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић.

Она је подсетила да су  чланови оркестра Опере СНП-а током претходна два месеца изолације уложили максмалан труд да улепшају те дане нашим најстаријим суграђанима изводећи нумеру „Bella ciao“, која је у извођењу Опере Српског народног позоришта обишла свет.

Како је навела секретар Милошевић у сусрет јубилеју 160. сезони, Покрајинска влада је издвојила средства за прву фазу  реконструкције велике сцене СНП-а „Јован Ђорђевић“, која се деценијама није сређивала, као и за сређивање фасаде зграде нашег најстаријег националног театра.  

По речима управника СНП-а Зорана Ђерића вечерас Опера Српског народног позоришта закључује 159. сезону и више од два месеца рада „на дистанци“.  

Директор Опере Александар Станков рекао је да концерт почиње причом једног музичара на бини и ово је прича о усамљености музичара који ствара у свету са дистанцом и без публике. Уједно ово је и прича о свему што смо заједно урадили у последња два месеца у покушајима да дођемо до своје, а негде и нове публике.

На концерту ОперaАливе вечерас је учествовало  преко 40 музичара, 20 хориста, солисти, као и диригент, гост из Италије, Андреа Солинас, а програм је укључио оперску класику од Хабанере из Kармен, преко Бетовенове Оде радости до Пучинијеве Тоске.