Драгана Милошевић отворила 6. Фестивал камерне музике у Новом Саду

„Нови Сад је од 2018. године до данас град у коме је на иницијативу Веронике Антуновић-Марић и Ксеније Мијатовић-Кором одржан први Фестивал камерне музике, са идејом промоције камерних састава, повезивања уметника и неговања младих талената и у томе су успеле, због чега смо сви заједно поносни и захвални јер су у својим идејама истрајале“ рекла је вечерас у Градској концертној дворани у Новом Саду покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић отварајући 6. Фестивал камерне музике, који се одржава од 11. до 15. септембра на три различите локације у граду.

„Као професионални виолиниста и као неко ко је од 2018. године на челу Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, поносна сам што смо снажно подржали одржавање Фестивала камерне музике. То је  озбиљан, професионалан, уметнички опредељен фестивал, који је данас са традицијом одржавања успео да истраје, што је и најтеже“, рекла је секретар Драгана Милошевић.

Са жељом да се и у годинама пред нама Фестивал шири и оплемењује новим музичким талентима, који излазе са Академије уметности у Новом Саду, као и са жељом што јачег повезивања уметника и изван наших граница, Драгана Милошевић је поручила да ће ресорни секретаријат увек бити снажан партнер овако богатим културно-уметничким манифестацијама које промовишу не само наш град, већ и читаву државу.

На вечерашњем програму наступио је трио „Хероине“ из Новог Сада, који ове године обележава деценију постојања, наступа, промоције камерне музике у бројним градовима Европе, а чине га оснивачице фестивала Kсенија Мијатовић Kором – флаута, Вероника Антуновић Марић – обоа и Слободанка Стевић – клавир, које су  извеле  дела Бониса, Иберта, Мастикоса, Арнолда, Беефтинка и Александре Вребалов.

Како су и саме уметнице овом приликом нагласиле идеја Фестивала камерне музике је промоција заједничког музицирања, као и промоција камерних састава који функционишу као целина дужи низ година и који, као такви, подржавају основну идеју фестивала. Нови Сад ће током трајања Фестивала бити регионални, али и европски центар овог вида промоције уметничке музике.