Мировић: У Малом Иђошу реконструисан Дом културе после више деценија

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас у општини Мали Иђош радове на изградњи канализационе мреже у Фекетићу и реконструисани Дом културе у Ловћенцу, истакавши да је Дом у потпуности реконструисан, и то по први пут од његове изградње 1954. године.

„Ово је практично нови Дом културе у Ловћенцу када видимо слике старог дома пре реконструкције. Покрајинска влада је обезбедила и средства за нову опрему. Укупна вредност радова и набавке опреме износи 115 милиона динара”, изјавио је Мировић.

„Реализацијом радова и набавком опреме створени су многи бољи услови за коришћење Дома што је добра вест за бројна културно-уметничка друштва, фолклорне, књижевне, позоришне и друге секције“, изјавио је Мировић.

Пројекат изградње канализационе мреже у Фекетићу у дужини од 26 километра, вредан 1,2 милијарде динара планиран је као вишегодишњи. За почетак радова Покрајинска влада је преко Управе за капитална улагања Војводине издвојила 400 милиона динара

Мировић је подсетио на то да је Покрајинска влада у потпуности финансирала и завршила изградњу централног постројења за пречишћавање отпадних вода као и изградњу магистралног колектора који треба да повеже цео канализациони систем Фекетића, Ловћенца и Малог Иђоша.

„План је да у континуитету у наредним годинама и у Ловћенцу и у Малом Иђошу започнемо изградњу канализационе мреже и тиме створимо неопходне услове да Мали Иђош има модеран систем за прчишћавање отпадних вода и тако заштитимо реку Кривају, омогућимо што већи број прикључака до свих кућа и побољшамо квалитет живота“, истакао је Мировић и навео да се разматра изградња индустријске зоне.

„Ово је општина која се налази уз трасу аутопута и будуће брзе пруге. Морамо да створимо боље услове за јачање привредних потенцијала, да запослимо људе, да омогућимо што већи број радних места. Надам се да ћемо ове или следеће године започети радове на опремању прве велике индустријске зоне у овој општини“, навео је Мировић.

Председник општине Мали Иђош Марко Лазић истакао је да је реконструкција Дома после више деценија велики напредак за општину и за грађане и изаразио захвалност Покрајинској влади за реализацију овог али и других пројеката који се финансирају из покрајинског буџета на територији општине.

Догађају су присуствали и Драгана Милошевић, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама и Милош Малетић, директор Управе за капитална улагања Војводине.