Представљена књига др Милана Мицића „ Американци-српски добровољци из САД (1914-1918)“

Нови Сад, 7. март 2019.- У оквиру манифестације „Свесловенски дани културе“„ као део Међународног сајма књига и 24. Међународне изложбе уметности „Арт експо“, синоћ је у конгреном центру „Мастер“ на Новосадском сајму,  представљена књига др Милана Мицића „ Американци-српски добровољци из САД (1914-1918)“, као  и предавање на тему: „Српски ратни добровољци 1912-1918“. Др Милан Мицић, као историчар и књижевник је по мишљењу струке један од најбољих познавалаца добровољачког питања у Срба.

Тим поводом о књизи су поред аутора говорили проф. Батрић Ћаловић, заменик председника Удружења „Обилић 1912-1918“ и Дејан Сабадош, члан управног одбора Удружења „Обилић 1912-1918“.

По речима аутора књига је настала управо када се обележава сто година ослобађања Србије у Првом светском рату и на основу испричаних прича потомака добровољаца из Америке тих давних година.

„ Реч је о људима и њиховим животним  причама, од одлуке да се из Америке и Русије крене пут Србије, добровољно, као и о њиховим животима након завршетка рата“ рекао је др Мицић и додао да су написане животне саге о 25 доборовљачких породица са ових простора.

Специјални домаћини „Словенских дана културе“ су крајишка удружења Срба. У музичком делу програма наступиили су  чланови ансамбла „Вила“ Српског Културно Уметничког друштва „Железничар“ из Новог Сада.