Приказивање документарног филма о Светом Василију Острошком

Нови Сад, 11. фебруар 2022.- Ученици средње школе за дизајн „Богдан Шупутˮ у Новом Саду, током одржавања Међународног сајма књига и 26. изложбе „Арт Експо“ су предвођени својим катихетом Браниславом Илићем, боравили на штанду Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, где су присуствовали пројекцији документарног филма „Свети Василије Острошки – сведок Васкрсењаˮ, аутора катихете Бранислава Илића.

Пре почетка пројекције филма чију продукцију потписује „Телевизија Храм“, у част острошког чудотворца, велики број сабраних ученика надахнутим речима поздравио је  Мирослав Илић, помоћник покрајинског секретара за односе са црквама и верским заједницама.

„Да бисмо били истински космополити морамо бити аутентичне личности чији је темељ изграђен на аутентичној националној култури“ рекао је помоћник Илић и додао да ћемо тек онда бити способни за дијалог са другачијима од нас, чиме ћемо га  учинити квалитетнијим.

По речима Мирослава Илића, то је образац живота свих великих људи, а нарочито светих угодника Божијих и зато топло препоручујем гледање овог филма, рекао је на крају излагања полазницима Верске наставе из Средње уметничке школе у Новом Саду.

Након пројекције филма, своје ученике поздравио је и поучио катихета Бранислав Илић, који је истакао вредности љубави и праштања, на које нас својим примером призива Свети Василије Острошки, нарочито у пречасним данима Великог поста.

Ово је једна у низу ваннаставних активности које се, у сарадњи са управом школе на челу са директором  Ђуром Радишићем,  у оквиру часова Верске наставе реализују у новосадској Средњој школи за дизајн „Богдан Шупутˮ.