Dragana Milošević primila delegaciju iz Istre

Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević danas je, u Pokrajinskoj vladi, o nastavku već tradicionalne saradnje, razgovarala sa delegacijom Istarske županije, načelnikom za kulturu Vladimirom Torbicom i direktorkom Istarske kulturne agencije Aleksandrom Vinkerlić.

„Kulturna saradnja dve regije treba i ove godine da se nastavi dobrim i kvalitetnim programima, kroz manifestacije kao što su „Dani Istre u Vojvodini“ i „Dani Vojvodine u Istri“, koje bi bile sadržajnije uključivanjem i većeg broja institucija kulture u Vojvodini, zatim i u zajedničkim projektima koji za cilj imaju popularizaciju kulture u svim njenim segmentima,“ istakla je Dragana Milošević.

U tom smislu, naglasila je Miloševićeva, naša prednost je što će Novi Sad 2021. godine biti Evropska prestonica kulture, te je i ova manifestacija samim tim deo naše regionalne saradnje koja može, kroz projektnu saradnju sa Fondacijom „Novi Sad 2021“, još više da doprinese bogatstvu kulturnih sadržaja u obe regije.

Vladimir Torbica i Aleksandra Vinkerlić su ovom prilikom izneli niz predloga i sadržaja, koji bi sledeće godine bili deo programa obeležavanja manifestacije „Dani Istre u Vojvodini“.