Драгана Милошевић и амбасадор Египта Амр Алгувејли разговарали о сарадњи у култури

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић и амбасадор Арапске Републике Египат у Србији њ.е. Амр Алгувејли сагласили су се да је у обостраном интересу даље унапређење сарадње у области културе.

У разговору је оцењено да постоји снажан потенцијал за сарадњу у неколико области од заједничког интереса, посебно када је реч о наступу најстарије опере из Каира, која би требало, како је предложено, да гостује у Новом Саду 1. августа ове године, као и о наступу једне од најпознатијих група савременог плеса 22. августа ове године. Када је о опери реч, амбасадор Алгувејли, је прецизирао да је у питању наступ врхунских уметника, у опери „Плави слон“, а реч је о причи из истоименог романа, који је и екранизован и у филмској продукцији.

Драгана Милошевић и Алгувејли су сагласни и да је повезивање институција културе од изузетног значаја, поготово што се ове године обележава 110 година добрих дипломатских односа Републике Египта и Републике Србије. Тим поводом, амбасадор Алгувејли је нагласио да би размена поставки иконографских слика и мозаика била интересантна тема за њих.

Драгана Милошевић је нагласила да је ресорни секретаријат отворен за сарадњу са египатским регијама и градовима, и додала да ће се, у складу са буџетским могућностима, пронаћи и решења за даљу сарадњу у области културе, која је у Војводини најбогатија, јер је красе лепеза националних заједница, мултинационалност и мултиконфесионалност.