Драгана Милошевић посетила Храм Ваведења Пресвете Богородице у Голубинцима

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Драгана Милошевић данас је, заједно са епископом сремским господином Василијем, посетила Храм Ваведења Пресвете Богородице у Голубинцима.

Храм је зидан од 1784. до 1788. године, а од 2020. се реновира средствима Покрајинске владе.

Након обиласка Милошевићева је изјавила да Покрајинска влада пружа подршку свим црквама на територији АП Војводине, нарочито онима које имају статус непокретног културног и верског добра – наслеђа, попут Храма у Голубинцима.

„Рестаурација и реконструкција иконостаса овог храма је обухваћена пројектом који је ресорни секретаријат подржао у износу од 3,7 милиона динара“, рекла је Милошевићева и истакла да је то вредно уметничко дело.

Она је навела да је цео храм реновиран, у договору са Општином Стара Пазова, као и да су, након прошлогодишњег невремена, које је оштетило велики број верских објеката, опредељена додатна средства у износу од два милиона динара.

Драгана Милошевић је подсетила на то да ресорни секретаријат повећава улагања у области верских заједница и да је сада тај износ 30 милиона динара.

Епископ сремски господин Василије захвалио је овом приликом Покрајинској влади што је препознала значај очувања и обнове храмова.

Обиласку је присуствовао и директор Развојног фонда Војводине Горан Савић.