Изузетан наступ Сиднејске компаније игре у Српском народном позоришту

Покрајински секретар  за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић присуствовала је синоћ уСрпском народном позоришту (СНП) наступу Сиднејске компаније игре, организованом у оквиру  15. Београдског фестивала игре.

Сиднејска компанија игре  чији наступи опчињавају публику широм света, представила се са три комада који чине својеврсну уметничку целину и чији аутори су кореографи изузетно цењени у голбалним размерама.

Реч је о комадима “Гну” кореографа Габријеле Ненкајвел, комаду  “Светлост мрака” кореографа Рафаела Боначела и, најзад, комаду  “Пун месец“  кореографа и играча Ченг Цунг-Лунга које је новосадска публика поздравила топлим аплаузима.

Синоћњим наступом Сиднејске компаније игре настављена је традиција да се две представе Београдског фестивала игре одиграју у СНП.  У Новом Саду је, претходно, наступио и балет из Хонг Конга у чијој уметничкој чаролији су Новосађани уживали 21. марта.

Сиднејска компанија игре ће се, иначе, репертоаром изведеним синоћ у СНП, вечерас представити и  публици у београдском „Сава центру“, чиме ће бити означен и крај овогодишњег Београдског фестивала игре.