Почело 66. Стеријино позорје

Нови Сад , 19. јун 2021.

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић присуствовала је свечаном отварању 66. Стеријиног позорја, које је почело беседом глумца Светозара Цветковића, троструког добитника Стеријине награде.

Тим поводом ресорни секретар Драгана Милошевић је истакла да слоган који ове године носи Стеријино позорје “Злу времену, упркос”, говори о чињеници да се ово издање фестивала делимично одржава онако како смо навикли, глумци на сцени, гледаоци у публици.

„Овај најзначајнији позоришни фестивал уједно је и доказ да култура, без обзира на околности, мора да настави да живи, траје и да се дешава“, нагласила је Милошевићева и додала да радује чињеница да су ове године у селекцији представа и бројна позоришта из региона, која су у такмичарској селекцији.

Такмичарски део Позорја почео је чувеним комадом “Госпођа министарка” Бранислава Нушића, у редитељској поставци Татјане Мандић Ригонат, у продукцији Хрватског народног казалишта „Ивана пл. Зајца“ из Ријеке. Жири ће победнике прогласити 26. јуна. јуна.

Публика ће имати прилику да погледа 15 представа у три програма по избору селектора, театролога и драматурга др Миливоја Млађеновића.

У конкуренцији за Стеријине награде налази се десет представа, рађених према домаћој драми, позоришта из Сарајева, Бања Луке, Ријеке, Београда, Суботице, Новог Пазара, Шапца, Новог Сада, Ниша и Грачанице.

Након свечаног уручења награда 26. јуна, биће одиграна представа “Изгубљени пејзажи” Битеф денс компаније из Београда, у част свих лауреата.