Представљена најновија издања Савеза Срба у Румунији и Друштва за румунски језик у Војводини

Подсекретар покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Станислав Радуловић присуствовао је данас свечаном отварању Међународног сајма књига и 24. Међународне изложбе уметности „Арт експо“, која је званично почела данас и трајаће до 11. марта у Мастер хали Новосадског сајма.

Након званичног отварања где је присутне издаваче, љубитеље уметности и писане речи поздравио градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и директор Новосадског сајма мр Слободан Цветковић, уручена је и овогодишња награда Новосадског сајма „Лаза Костић“ књижевнику Селимиру Радуловићу за песничку збирку „Дванаест“ у издању Завода за уџбенике из Београда.

На штанду Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама одржана је промоција издања Савеза Срба у Румунији, као и Друштва за румунски језик Војводине, а испред ресорног секретаријата поздравне речи упутио је помоћник покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Милан Мицић.

По речима др Мицића, традиционално добра сарадња српског и румунског народа видљива је и данас на овогодошњем сајму књига, где се представљају најновија издања на српском и румунском језику. Кроз управо овако добре државне односе, прожимање исте или сличне културе јесте  надоградња, која показује значај румунске заједнице на нашим просторима, као и постојање српске заједнице у Румунији, која има најбогатије издаваштво.

О најновијим издањима књига објављеним у претходној години говорио је Горан Мракић из Савеза Срба у Румунији, који је истакао да је у протеклих годину дана Савез објавио десет књига, међу којима посебно место заузима збирка есеја „Вунено време банатског рокенрола“, као и „Банатски алманах“ на српском језику, „Буквар на српском језику“, као и многа друга издања.