Представљена русинска књижевност

Нови Сад, 9. март 2023.-  На штанду Покрајинског секретаријата за културу, јавно иформисање и односе с верским заједницама, у оквиру одржавања Међународног сајма књига и 27. Међународне изложбе уметности „Арт експо“, данас је, током трећег дана сајма, одржано кратко презентовање целокупне издавачке делатности за децу Музеја Војводине и одржана је едукативна радионица за децу, коју су водиле кустоскиње Љиљана Костић и Татјана Љубојевић, након чега је директорка Музеја војводине Тијана Станковић Пештерац говорила о значају педагошке службе у Музеју, која се стручно и професионално бави и едукацијом најмлађе публике, а њено предавање је носило тему: „Музеј по мери детета: историја“.

На централној бини Новосадског сајма Завод за културу војвођанских Русина представио је ново издање „Енглеско – русинског речника“ аутора: Михајла Фејса, Марине Шлемендер и Славице Чељовски, након чега је  одржана и промоција књига Новинско-издавачке установе „Руске слово“.

Овом приликом Михал Рамач представио је  своју књигу „У нас на  салашу Бултенерад“ збирка приповедака и есеја, Ксенија Варга говорила је  о приповедкама „Керестурски каледиоскоп“, а Љубица Кнежевић причала је  о роману „Монах и ја“.