Пуна транспаретност у раду и наставак континуиране подршке медијима

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић оценила је данас, на традиционалном новогодишњем пријему за новинаре, да је и у овој, као и у претходне отприлике две и по године колико је прошло од формирања актуелне Покрајинске владе, обезбеђена потпуна транспарентност и максимална јавност у раду покрајинске администрације.

Уз жељу да се и наредне године обележи добра сарадња са медијима, Милошевићева је подсетила да је улога државе у систему јавног информисања детерминисана Законом о јавном информисању и другим пратећим прописиома и да искључује било какво мешање у њихову уређивачку политику, што је и трајно опредељење Покрајинске владе. У истом оквиру је дефинисана и подршка систему јавног информисања која, како је рекла, иде у три правца.

“Први правац је градња нове зграде Радио-Телевизије Војводине, коју је започела управо ова Покрајинска влада и која ће, сасвим сигурно, бити завршена до краја наредне године“, прецизирала је Милошевићева.

Други правац је директна и континуирана подршка за 22 листа на осам мањинских језика, чији оснивачи су Национални савети националних мањина коју смо, са 264 милиона динара затечена у 2016. повећали на 278 милиона у овој, односно, на 312 милиона колико је за то планирано у буџету за 2019.

„Најзад, трећи правац  наше подршке војвођанском систему јавног информисања јесте пројектно суфинансирање, где смо издвајања од једва 15 милиона затечена у буџету за 2016. повећали на око 68 милиона у прошлој и на нешто више од 70 милиона у овој години. Тако је и број подржаних пројеката, са 83 у 2016. повећан на 216 у овој години“, додала је она.

Тај ниво подршке  пројектном суфинансирању ће, према њеним речима, бити задржан и у предстојећој, 2019. години.