Драгана Милошевић: Трајно опредељење Покрајинске владе јесте снажна подршка информисању

Нови Сад,1. јун 2021. године- Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић уручила је данас у амфитеатру Архива Војводине, уговоре корисницима, њих 140, који су добили средства на конкурсу за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја из области јавног информисања у 2021. години. Укупан износ средстава је 49.200,000,00 динара.

У име Покрајинске владе и секретаријата на чијем сам челу, истакла је Драгана Милошевић, изузетна ми је част и на понос је свима што смо данас у прилици да потпишемо 140 уговора, за које је из покрајинског буџета опредељено 49.200,000,00 динара.

„Веома ми је драго што су се пред члановима комисије ове године нашли изузетно садржајни, квалитетни, стручни и креативни медијски садржаји, како телевизијски, радијски, новински или је реч о порталима, свима вам хвала на томе“ нагласила је Милошевићева и додала да је трајно опредељење Покрајинске владе и ресорног секретаријата да сваке године повећава буџетска средства за медије како на српском, тако и на језицима националних мањина, како би се наставила и сачувала традиционално добра сарадња и ваше континуирано и професионално праћење свих наших активности.

Испред потписника данашњих уговора речи захвалности упутио је Мирко Бајић из „Буњевачког медија центра“, који је истакао да мањински медији без подршке покрајинског буџета би тешко опстали на тржишту, јер нико од њих није комерцијални медиј.