За 80 пројеката филмске уметности и визуелног стваралаштва 53 милиона динара

Нови Сад, 1. јун 2021. године- „Покрајинска влада и секретаријат на чијем сам челу смо поносни на изузетно квалитетне, садржајне и професионалне пројекте из области филмске, визуелне и мултимедијалне уметности“ рекла је данас у Музеју савремене уметности Војводине, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић, уочи уручивања 80  уговора корисницима који су добили средства за финансирање-суфинансирање пројеката из области филмске уметности и осталог аудио-визуелног стваралаштва у АП Војводини у 2021. години, у укупном износу од 53 милиона динара.

По речима секретара Драгане Милошевић средства су намењена за изузетне пројекте, од којих ћу издвојити само неке, као што је историјски играни филм „Драва се не предаје“, серијал о Михајлу Пупину, играни филм о Милици Томић, подржан је и први пут пројекат као дугометражни филм из жанра мјузикла, као и бројни други филмски фестивали, попут Европског филмског фестивала на Палићу, бројне ликовне колоније, као и теме из свакодневног живота људи, кроз дугометражне и краткометражне серијале.

Комисија није имала лак задатак, истакла је Милошевићева, али се потрудила да издвоји најбоље међу најбољима и то тако што ће се подржати они пројекти, који на свеобухватан начин приказују приче из Војводине. Наш циљ и заједнички задатак је, како она наводи, да сваке године увећавамо буџетска средства за ове конкурсе и да што снажније подржимо креативне идеје и савремен приступ стваралаштву.

Испред потписника речи захвалности упутио је Милован Младеновић, продуцент у „Crater “ студију, у чијој продукцији се снима играни филм „Драва се не предаје“.