За музичко и сценско стваралаштво по 15 милиона динара

Нови Сад, 2.јун 2021.- Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић данас је  на Великој сцени Српског народног позоришта уручила уговоре корисницима, који су добили средства за финансирање – суфинансирање пројеката из области савременог стваралаштва у АП Војводини у 2021. години.

У име Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама и у своје лично име, као неко ко се 30 година бави културом и музиком, ресорни секретар је истакла велико задовољство на бројним, 130 пројеката из области музичког стваралаштва, који су стигли пред комисију, од којих је подржана половина.

Како каже Драгана Милошевић за 59 уговора из области музичког стваралаштва издвојено је 15 милиона динара и исто толико средстава опредељено је и за област сценског стваралаштва за 35 сјајних пројеката.

„Подржани су и ове године изузетни фестивали, традиционалне манифестације попут „Стеријиног позорја“, „Номус“-а, дечијих позоришних фестивала, бројних других позоришних представа у целој Војводини“ истакла је Милошевићева и додала да су се потрудили да обухвате свих 45 војвођанских општина, с тим што су ове године подржани и неки нови креативни и иновативни пројекти из ових области.

Наш заједнички задатак и циљ је да се средства у буџету за културу из године у годину повећавају, како би се снажније подржали већи број пројеката, јер подсетићу, истакла је она, да се и за време пандемијске изолације управо музика, а самим тим и култура, чула и видела путем интернета, као и реализовани концерти на неколико локалитета у Новом Саду. Заправо је допрла до сваког слушаоца и поштоваоца музичког стваралаштва.

У име корисника средстава обратио се председник Зрењанинског камерног оркестра Роман Бугар, који се овом приликом захвалио на подршци у реализацији пројекта и истакао задовољство што је ресорни секретаријат испоштовао и подржао и друге војвођанске установе културе и организације, чиме је показао  жељу за децентрализацијом културе, која је веома важна.