Положени венци и одата почаст краљу Милану Обреновићу

Помоћник покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама задужен за културно наслеђе др Милан Мицић и државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Антић данас су у манастиру Крушедол на Фрушкој гори положили венац  и одали почаст краљу Милану Обреновићу, поводом обележавања 118. година од његове  смрти (1901. године). Организатор ове државне церемоније је  Одбор Владе Републике Србије за неговање традиција ослободилачких ратова.

Поред државног секретара и помоћника секретара, венце су положили и представници Министарства одбране и Војске Србије, као и председник Скупштине општине Ириг Владислав Илкић.

Подсећања ради, краљ Милан Обреновић владао је Србијом од 1868. до 1889. године. Током тог периода вођено је више ослободилачких ратова, а Србија је стекла међународно признање одлукама берлинског конгреса од 13. јула 1878. године. Краљ Милан умро је у Бечу 11. фебруара 1901. године, а сахрањен је у гробници, која се налази у манастиру Крушедол на Фрушкој Гори.